Rio Olympic Winners 2016 General Knowledge – GK Questions for Exams

Rio Olympics Games General Knowledge 2016

RIO OLYMPLICS jobisearch comThe Olympic Games are held at international level. The modern Olympic Games in 1896 as first organized in Athens, capital of Greece.

Organized by the International Olympic Committee Olympic Games began in 1200 year, was founded by former Warrior players. The Olympic Games are generally held every four years, though some are annual competitions. The 31st edition of Summer Olympic Games opened in the Brazilian city of Rio de Janeiro. Olympic game 2016 Officially scheduled from 5th August to 21st August 2016. It was declared open by Acting Brazilian President Michel Temer at the Maracana Stadium.

The Olympic Games in 2016, the America won 46 gold, 37 silver and 38 bronze medals and Received first position in the Olympic Games, the Britain won 27 Gold, 23 Silver and 17 Bronze medals and take second position, China won 26 gold, 18 silver and 26 bronze medals and take third position, and The Russia won 19 gold, 18 silver and 19 bronze and take fourth position in the Olympic Games.

The other five countries in the list of Olympic sports in Japan won 12 gold, 8 silver and 21 bronze = 41 medal and Received sixth position, France won 9 gold, 17 silver and 14 bronze = 40 medal and Received seventh position, South Korea won 9 gold, 3 silver and 9 bronze = 21 medals and take eighth position, Australia won 8 gold, 11 silver and 10 bronze = 27 medals and take ninth position, and Italy won 8 gold, 11 silver and 7 bronze = 26 Medals and take tenth position in the Olympic games.

रियो ओलिंपिक सामान्य ज्ञान (हिंदी में) 

Rio Olympics General Knowledge Questions and Answers 2016

Question 1- Who is organizing the Olympic Games?

Answer – Olympic Games is organized by the International Olympic Committee.

Question 2- Where were the first modern Olympics held?

Answer – Olympic Games were held in Athens, Greece, during the summer of 1896.

Question 3- Who won the men’s 200m gold in the 2016 Rio Olympics?

Answer – Usain Bolt won the men’s 200m gold in the 2016 Rio Olympics.

Question 4– What is the Name the Indian female wrestler who won the bronze medal in the 58 kg category at the Olympic Games in Rio?

Answer – Sakshi Malik is Indian female wrestler who won the bronze medal in the 58 kg category at the Olympic Games in Rio.

Question 5- Who won gold in Men’s Omnium track cycling at Rio Olympics?

Answer – Elia Viviani wins gold in Men’s Omnium Track Cycling Race.

Question 6- What is the number of participating countries in Rio Olympics 2016?

Answer – 206 countries participating in Rio Olympics 2016.

Question 7- What was the total number of sports in Rio Olympics 2016?

Answer – The total number of sports was 28 in Rio Olympics 2016.

Question 8- Who won the gold medal for men’s 100m race?

Answer – Usain Bolt won the gold medal for men’s 100m race.

Question 9- Which country won the gold in first-ever Olympic Women’s Rugby Sevens Championship in Rio de Janeiro?

Answer – Australia country won the gold in first-ever Olympic Women’s Rugby Sevens Championship in Rio de Janeiro.

Question 10- What is the name of the Mascot for Rio Olympics?

Answer – Vinicius is the name of the Mascot for Rio Olympics.

Question 11- What is the motto of the Olympics Game 2016?

Answer – A New World is the motto of the Olympics Game 2016.

Question 12- Indian player who won silver medal in badminton at Rio Olympics 2016?

Answer – P V Sindhu won silver medal in badminton at Rio Olympics 2016.

Question 13 – Indian player who won bronze medal in wrestling at Rio Olympics 2016 ?

Answer – Sakshi malik won bronze medal in wrestling at Rio Olympics 2016.

Question 14 – Where was conducted Rio Olympics 2016?

Answer – Rio Olympics in 2016 was held in the Brazilian city of Rio de Janeiro.

Question 15 – Which Olympic Games was held in Rio Olympics 2016?

Answer – The 31 th Olympic Games was held in Rio Olympics 2016.

Question 16- How many nations won medals in 2016 Rio Olympics and these, which ranked India?

Answer – 78 nations won the medals in 2016 Rio Olympics and India was ranked 69 of these.

Question 17- How many gold medals won by the America in Rio Olympics 2016 and which ranked America?

Answer – America won 46 gold medals and received first position in the Olympic Games.

Question 18- How many gold medals won by Britain in Rio Olympics 2016?

Answer – Britain won the 27 gold medals and received second position in Olympic Games.

Question 19- How many gold medals won by China in Rio Olympics 2016?

Answer – China won the 26 gold medals and received Third position in Olympic Games

Question 20- How many medals won by Germany in Rio Olympics 2016?

Answer – Germany won the 17 gold, 10 silver and 15 bronze medals in Rio Olympics 2016.

Question 21- When the Olympic Games began in Rio 2016?

Answer – The Rio Olympic Games began from 5 August 2016.

Question 22- How many medals India won the 2016 Rio Olympics?

Answer – India won the 2 Medals in Rio Olympic 2016.

Question 23-  Where the Olympics will be held in 2020?

Answer – Olympics will be held in 2020 in Tokyo, capital of Japan.

Question 24- How many silver and bronze medals won by America in Rio Olympic Games 2016?

Answer – 37 Silver and 38 bronze medals won by America in Rio Olympic 2016.

Question 25– How many medals won by the America?

Answer – 221 medals won by the America.

Question 26- Which country has won the most medals in total at the Summer Olympic Games?

Answer – United States of America has won the most medals in total at the Summer Olympic Games.

Question 27- How many Colored rings are on the Olympic flag?  

Answer – Five Colored rings are on the Olympic flag.

Question 28- Who was the founder of the modern Olympic Games?       

Answer – Pierre de Coubertin was the founder of the modern Olympic Games

Question 29- Who designed the Olympic Flag?

Answer – The Olympic flag was created by Pierre de Coubertin in 1914.

Question 30- What was known the year of the Olympic Games every four years?

Answer – Olympiad was called the year of the Olympic Games to be held every four years.

Question 31- Who was the flag bearer for India in Rio Olympics 2016?

Answer – Abhinav Bindra was the flag bearer for India in Rio Olympics2016.

Question 32- What is the 5 colored rings show in Olympic flag?

Answer – Blue, Black, Red, Yellow, and Green is the colored on Olympic flag. These five circles show the enthusiasm, faith, victory, work ethic and games spirit. The color display has the following statements-

  1. Blue color of ring displays the Europe.
  2. Black color of ring displays the Africa.
  3. Green color of ring displays the Australia.
  4. Red color of ring displays the America.
  5. Yellow color of ring displays the Asia.

Question 33- Indian woman wrestler Sakshi Malik in Rio Olympics Made history by winning the bronze medal in which sport?

Answer – Indian woman wrestler Sakshi Malik made history by winning the bronze medal in freestyle wrestling Malik in Rio Olympics.

Question 34- Where the Olympic Games were held in 2008 and 2012?

Answer – At the 2008 Olympic Games in the Chinese capital Beijing and the 2012 Olympic Games were held in London, capital of Britain.

Question 35- How many nations which won the medals in Rio Olympics 2016?

Answer –

  1. America 46 Gold, 37 Silver, 38 Bronze medal = Total 121 medals.
  2. Great Britain 27 gold, 23 silver, 17 bronze = 67 total medals.
  3. China – 26 gold, 18 silver, 26 bronze = total 70 medals.
  4. Russia – 19 gold, 18 silver, 19 bronze = total 56 total medals.
  5. Germany – 17 gold, 10 silver, 15 bronze = total 42 total medals.
  6. Japan – 12 gold, 08 silver, 21 bronze = total 41 total medals.
  7. France – 10 gold, 18 silver, 14 bronze = total 42 total medals.
  8. South Korea – 09 gold, 03 silver, 09 bronze = total 21 medals.
  9. Italy – 08 gold, 12 silver, 08 bronze = total 28 medals.
  10. Australia – 08 gold, 11 silver, 10 bronze = total 29 medals.

Question 36- Who is the first Indian woman Olympic medalist?

Answer – Karnam Malleswari (Weightlifter) is the first Indian woman Olympic medalist.

Question 37 – Which female player of Haryana was given award in Rio Olympics 2016?

Answer – Sakshi Malik (the first Indian woman wrestler) was given award in Rio Olympics 2016.

Question 38 – Who Indian women’s won the silver medal in Rio Olympics 2016?

Answer – PV Sindhu (badminton player) won the silver medal at the Rio Olympics.

Question 39 – Indian woman player has created history by making the place in the final of gymnastics?

Answer – Dipa Karmakar created history by making the place in the final of gymnastics.

Question 40 – Which Indian woman boxer Mary Kom won the medal in London Olympics 2012?

Answer – Which Indian woman boxer Mary Kom won the bronze medal in London Olympics 2012.

Question 41- London Olympics 2012 Indian woman boxer Mary Kom won a bronze medal in which category?

Answer – London Olympics 2012 Indian woman boxer Mary Kom won a bronze medal in Flaivet.

Question 42- When did it start wide broadcast of the Olympic Games on TV?

Answer – 1960 years

Question 43- When was the Olympic Council?

Answer – Indian Olympic Council established in 1924 years.